Beyond resort Khao Lak

Tenkte å skrive litt om stedet vi bor på.

Det er dammer med fisk i, bruer, fontener og nydelige bouganvillaene.

Hotellet består av i alt 177 lave bungalower hovedsakelig med ett soverom – men også med to. Det er ikke fullt, men en god del folk. Høysesongen starter nå.

De fleste villaene ser slik ut.

Vi har noe som heter «Premier Villa». De ligger på nedre del av anlegget, nærmest stranda og bassengområdene.

Stueavdeling
Soveromsdel

Bungslowene er romslige – ca 60 kvadrat, og jeg tror alle 1-soveroms har den størrelsen.

Inngangen til vårt hus

Foran «huset» er det en liten terrasse med to stoler, bord og en bred solseng. Huset vårt ligger i enden av en «gate», og vi har ingen sjøutsikt (men det er svært kort vei til stranda).

Dette er vår terrasse.

Det er tre restauranter på anlegget: En til frokost og en der vi spiser buffet-lunsj og -middag (hvis vi vil). I tillegg er det en biffrestaurant, der vi som har «all inclusive» har 30% på mat. Der har vi foreløpig ikke vært, for maten vi blir tilbudt på buffetene har vært mer enn god nok.

Det er kort vei til stranda

Det er ikke alle som har «All inclusive». Resortet opererer med ulike farger på band rundt armen, og først trodde vi det handlet om hvilken måltidspakke du hadde. Da vi spurte om det, var det feil. Fargen på bandet viste hvilket land du kom fra (rødt, blått eller grønt) – og pakke. Vi har rødt, og det har visst dem som kommer fra Storbritannia eller Frankrike. Og det passer jo bra, siden turen er booket gjennom Voyage Prive.

Mannen er fornøyd med buffeten til middag

Flest er det her fra Tyskland og Australia, har vi funnet ut. Det er ingen andre fra Norge, men vi har observert et par svensker og dansker.

Det er 5 svømmebassenger her, boblebad og mere. Det er fint å svømme – og aldri for mange i bassenget på en gang.

Nydelige bassengområder – her like etter sola har gått ned.

Vanligvis foretrekker jeg havet når vi er slike plasser – MEN her har vi oppdaget at det er noe som stikker i havet! Vi kjente det første ettermiddagen og skjønte egentlig ingen ting. Men vi kjente det hver gang vi badet – og særlig ille var det på ettermiddagen.

Andamanhavet

Så da måtte jeg jo Google da…. «What stings in the ocean in Phuket area?» Og da fikk jeg svar: Det er noe som kalles «sjølus» som ofte kommer av ørsmå partikler av maneiter eller «jellyfish». De er ikke farlige, men svært ubehagelige når det er mange av dem – og det skjer oftest på ettermiddagen. De finnes visst kun på vestkysten av Thailand i Phuketområdet.

Det blir ikke noen bitt eller merker forøvrig etter dem – men det er lurt å ta en rask dusj etter bading. Så det gjør vi! Da blir stikkinga borte med en gang.

Det er bra treningsrom her!

Og noen ganger kjenner vi ikke noe stikk. Som i dag;) Men jeg må innrømme at det er blitt mye bassengbading- og -svømming denne gang..

Bar i bassenget – der du sitter på barkrakker i bassenget i vannet;)

Omgivelsene rundt her skrev jeg litt om i går, men det er altså kort vei til mye – unntatt til sentrum av Khao Lak. Dit er det 12 km, men hotellet kjører shuttlebuss t/r hver ettermiddag, hvis man vil dit.

Det er jo ingen grunn til å dra til sentrum for å finne spisesteder i hvert fall;)

Vi har kjørt gjennom det sentrumet et par ganger nå, og det er ikke så fristende å dra dit i denne varmen, når man kan være her. Sentrumet består av massevis av restauranter og butikker på hver side av veien som går nordover. Men vil man shoppe eller spise, er mulighetene mange.

Men vi foretrekker å være her.

Mine spor i dag tidlig.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg