Alt ordner seg

Det er jo noe med det å beholde trua. Det er ikke alltid lett. Jeg må også innrømme at det er ikke alltid der jeg klarer å holde fokus heller.

Ivarsand tirsdag kveld 27.juni

Men i hvert fall: Når det gjelder reisa vår fra Supetar og hjem onsdag 21.juni, så har «alt» ordnet seg på et vis.

Mormorungen er blitt en racer på å plukke bær!

Med det mener jeg at Kiwi har akseptert sin feilinformasjon og behandlet vår klage så fort «som fy».

Den beste plassen

Slik tolker jeg det – fra jeg sendte mailen om refusjonskrav søndag kveld til vi fikk svar om refusjon i dag, tirsdag formiddag, gikk det ganske raskt. Det kan jo hende det var fordi Kiwi ikke ønsket vi skulle gjøre noe særlig mere ut av saken….

I hvert fall så fikk vi refundert flybillettene vi måtte kjøpe, samt den siste hotellnatten fullt ut. Vi kunne sikkert bedt om mer, men det gjorde vi ikke – og da må vi være fornøyde.

Men gjør det at jeg vil bruke Kiwi.com igjen? Neppe.

Skulle ikke tro det var mulig å oppleve sånt rot!!

Kort oppsummert: Vi dro hjem fra Brac på onsdag og skulle fly fra Split via Krakow til Torp – og lande hjemme onsdag kveld kl 2050 (21.juni).

Det var veldig fint i Krakow

Flyet ut fra Split ble forsinka, vi rakk ikke flyet vårt videre – og måtte derfor overnatte i Krakow.

Kiwi.com, der vi hadde booket billettene tilbød både å ordne ny flight til Torp torsdag morgen (22.) og gi oss noe kompensasjon for hotell.
So far so good.
Men så begynte rotet.

Her forteller Kiwi at flyavgangen vår torsdag morgen var utsatt med nesten 12 timer. Meldingen kom midt på natta

Først fikk vi beskjed fra Kiwi om endret avgang fra Krakow fra torsdag morgen kl 0820 til torsdag kveld kl 2015. Vi fikk plutselig en hel dag i Krakow – og det ble en fin dag – men avtaler hjemme måtte dessverre endres.

Og nye boardingkort til en flight som ikke gikk

Da vi kom til flyplassen i går kveld for å sjekke inn på flighten til Torp kl 2015, begynte jeg å ane uråd da flighten ikke stod på tavla! Vi stilte oss i Ryanair-køen, og ble enda mere bekymra da dama i skranken sa at det ikke var noen flight nå. Hun sa derimot at vi skulle vært med flighten til Torp som hadde gått på morningen og var noterte for «no-show».
Men vi hadde jo fått boardingkort fra Kiwi, der vi var sjekket inn på dette kveldsflyet?! Men det hjalp jo lite når det ikke gikk noe fly! Hun rådet oss til å gå til Ryanair sin helpdesk.

Vi fikk egentlig god hjelp der, og han var like uforstående som oss til hvordan det gikk an å få boardingkort til et fly som ikke var ment til å gå i det hele tatt. Fra Kiwi.

Enden på dette var at vi ikke så noe annet valg enn å booke og betale for nye billetter til  neste fly selv – som var fredag 23. kl 0830.

Flyet til Torp fredag morgen stod i hvert fall på tavla

Jeg prøvde å kontakte Kiwi igjen, pr melding i app`n og forklarte hva som hadde skjedd og hvordan i all  verden det var mulig å gi oss helt feil opplysninger. De hadde altså «kansellert et fly som gikk» og gitt oss nye boardingkort til et fly som ikke gikk.

Det var dårlig flyvær i Krakow fredag morgen…

Den dialogen pågikk fram og tilbake resten av kvelden i går, men de nektet altså for å ha gjort noe galt og påsto lenge at flyet går kveld gikk – og at vi bare hadde hatt en «minor» forsinkelse og dermed ikke hadde rett på noen kompensasjon. Det var mange saksbehandlere inne i bildet, for Kiwi er et verdensomspennende firma med kontorer over hele verden – unntatt i Norge.

Dette var den siste reiseoppdateringen som kom fra Kiwi i dag tidlig, fredag.

Men i dag tidlig lå det endelig et svar fra enda en ny saksbehandler som bekreftet at de måtte ha gjort en feil og beklaget ulempene de hadde medført for oss.

I tillegg hadde sendt oss ny reiseplan – og nye boardingkort – til flighten vi selv hadde booket og betalt billetter til! Er det mulig? Jeg hadde jo i tillegg sagt fra at vi hadde måttet booke både hotell og flybilletter selv for å være sikre på å komme oss hjem igjen i det hele tatt.

Det ble boarding to timer på overtid

I dag tidlig dro vi derfor spente bort til flyplassen 2,5 timer før flyavgangen og sjekket spente inn. Alt så greit ut en stund – men så ble det forsinkelser i dag også. Men bare et par timer.

Og da vi kom til Torp og skulle ta toget hjemover, var også toget forsinka nesten en time. Det måtte stoppe i Larvik, og alle passasjerene måtte over på toget som kom timen etterpå.

Endelig Torp!

Men i 15-tida var vi helt hjemme og alt vel – selv om jeg ikke kommer til å gi meg mht Kiwi og deres feilinformasjon og konsekvensene det fikk for oss. – Og aldri mer Kiwi.com!

Alt vel i hyttehagen – og jasminen jeg planta i fjor, blomstrer fint
– og lukter godt.

Men nå er det hytte, familie og barnebarn som gjelder i noen uker – før vi må reise av gårde igjen for å hente den lille Minicooperen i Salzburg.

Akkurat nå er det ikke det jeg gleder meg mest til, må jeg innrømme.

Alt vel på terrassen hjemme:)

 

Det ble Krakow i dag, gitt…..

Vi hadde satt vekking til kl 0530 i dag tidlig, for å rekke å sjekke ut og spise frokost. Det var var et par minutter å gå til flyplassen, så det burde gå helt fint.

Men da jeg stod opp og sjekket telefon, lå det melding fra Kiwi der: «Change of schedule – 12 hours».

Fine parker – og litt ringing, ble det;)

Først trodde (håpet jeg) det betydde avgang kl 12 – i stedet for 0815 – men det var det ikke, men derimot «worst case»: Delay på 12 timer – og ny avgang kl 2015 i stedet for 0820…. Hva gjør vi da? Finnes det ikke andre muligheter å komme seg hjem på? Alternative flyruter ble sjekket og Kiwi kontaktet, men det viste seg jo fort at alternative ruter ikke var hensiktsmessige: Enten ville vi måtte gjennom en ny mellomlanding – eller ende på Gardermoen og komme like seint hjem.

Tog fra flyplassen var helt supert!

Da måtte jeg innse at mine avtaler for dagen og kvelden røyk, som jeg ble skikkelig lei meg for. Starten på dagen skikkelig dritt.

Det hjalp heldigvis med en god frokost – og litt klargjøring oppi hodet – og planer og avtaler ble etterhvert endret og ordnet seg.

Vi fikk en veldig god frokost – naturlig nok;)

Men hva skulle vi gjøre en hel dag i Krakow? Vi hadde aldri vært her før…Vi undersøkte muligheten for å komme oss inn til sentrum – og det viste seg å være veldig enkelt! Togstasjonen var like ved hotellet, togturen tok 15 minutter og koffertene kunne plasseres på hotellet til vi kom tilbake.

Toppers med tog!

Heldigvis hadde vi nemlig litt bagasje denne gang; både  skift og toalettsaker pga bilturen. Det pleier vi ikke å ha på vårer turer til Brac.

Vi gant flere «mist»-stasjoner rundt i byen. Deilig for avkjøling!

Så derfor vi har tilbrakt dagen i Krakow – som var en veldig fin by. Det var varmt – 27-28 grader – og vi peilet tidlig inn gamlebyen og elva Wisla som vi så rant igjennom byen.

Veldig fint ved elva

Vi liker oss godt der det er sjø eller vann, begge to – særlig når det er varmt som i dag.

Det var elvebåter av ymse slag

Ved elvebredden var det mye som skjedde, og vi tilbrakte minst et par timer der. Vi hadde jo et hav av tid!

Både på vei ned til elva og tilbake igjen, gikk vi igjennom gamlebyen og parken som omkranset hele byen. Der var det fin skygge og benker å hvile på innimellom.

På «the main square» fant vi en koselig italiensk kafé faktisk, hvor vi bestilte deilig mat og drikke – og det gikk nye timer.

Til sammen gikk vi mer enn 8 km – og det føles bra – særlig for Mannen som ikke pleier å gå så langt (og definitivt ny rekord på slippers, sier han).

Nå er vi tilbake på hotel Hilton, har tatt ut bagasjen – og krysser fingrene for at det ikke blir flere hindringer i veien før innsjekk på flyplassen, landing på Torp og tog hjem til Porsgrunn i kveld, torsdag.

 

 

Denne reisa skulle visst ikke bli «rett fram»

Vi hadde en deilig formiddag i Supetar i dag, da vi rakk alt vi hadde tenkt: Både treningstur, klargjøring av leilighet og terrasse, et bad – og en rolig stund med utsikten på terrassen.

Om bord i ferja («trajekt» betyr «ferje»)

Som regel får vi litt dårlig tid til ferja – uansett hvor god tid vi i utgangspunktet har, men ikke i dag.

Vi hadde fly kl 1545, tok 1230-ferja til Split og Uber-taxi til flyplassen.

Fra kyststien i går, tirsdag

Men da vi kom ut på flyplassen, begynte usikkerheten. Jeg fikk melding fra «Kiwi» at flighten var 15 min forsinka, men det kom aldri opp noen melding om det på det store tavla. Vi skulle fly til Krakow med Wizzair, og så Ryanair videre til Torp. Det var 1,5 timer mellom flyene, og det skulle holde.

Ett av favorittmotivene mine på vei ned fra leiligheten og ned til havna.

Enden på det var at vi først kom av gårde fra Split kl 1730 – nesten 2 timer forsinka. Det betydde at vi ikke ville rekke flyet videre til Torp.

Alle tre skilpaddene fikk godt med mat før vi dro

Men hva skjedde? Jeg fikk melding i app’n til Kiwi om forsinkelsen – FØR vi dro fra Split – og tilbud om alternativ reise (som jeg allerede hadde sett for meg). Vi kunne velge ny reise til Torp fra Krakow torsdag morgen kl 0820 – UTEN EKSTRA KOSTNAD – og få dekket €71 for overnatting (som var snittprisen pr natt i Krakow).

Vi valgte riktignok et langt dyrere hotell, men det var fordi vi ikke orket å dra inn til Krakow by. Vi valgte det hotellet som lå i gangavstand fra flyplassen, og det var Hilton.

Flott hotell – hvor vi har spist en nydelig middag i kveld.

Mannen er fornøyd med måltidet

Så jeg tar tilbake alt jeg har skrevet og sagt om negative erfaringer med «reiseselskaper» kontra å booke direkte med flyselskapene, for Kiwi har virkelig gitt oss topp service når først forsinkelsen var ute.

Dessert! En nydelig vaniljekrem-fyllt kake med grateple»frø» på toppen. Og sjekk sjokololadepynten!

Nå er det bare å krysse fingrene for at siste etappe går etter planen i morgen!

Klar for å fullføre reisen – helt hjem;)

 

«Roadtrip» til Kroatia – det ordner seg

I går ettermiddag fikk vi beskjed om at bilen var klar til henting på verkstedet i Salzburg – yeah! Og i går kveld fikk vi positivt svar fra forsikringen om at de ville dekke overnattingsutgiftene våre i Salzburg, samt fly til Split – og tilbake til Salzburg – yeah!

På tur på kyststien i dag

Det var bare det at vi hadde satt mandag formiddag som siste mulighet for å få beskjed om at bilen var klar – for å kunne rekke å hente den før vi måtte hjem.

Vi måtte derfor spørre begge instansene om to «tjenester» til:
– Kan bilen stå i 3-4 uker på verkstedet før vi kommer og henter den?
– Vil forsikringsselskapet dekke ny reise hjemmefra og til Salzburg?

Begge deler har vi fått positivt svar på i dag, og dermed kan vi legge planer ut fra det – og reise hjem i morgen som planlagt.

På vei til kyststien langs den vakreste «hekken» man kan tenke seg.

Det eneste aberet nå, er at sommeren blir rimelig «oppstykket», men det klarer vi sikkert fint å leve med. Vi har jo mye fri;)

Hortensiaene på Brac står i full blomst for tida! Nydelige, er de.

Det er gode dager her på Brac nå: 27-28 grader i lufta, nesten ikke vind, 23-24 i vannet. Det er sånn at livet er best i skyggen – men det går fint, for det er alltids et tre eller en parasoll.

I skyggen av et tre på restaurant Vrjilo

Så planen er nå at vi skal fortsette på roadtrip’n vår midt i juli – og i hvert fall legge inn et par overnattinger mellom Salzburg og Split.

Fin skygge fra trærne på Vrjilo-stranda

Så får vi se hvordan det går når den tid kommer.

Tenker det skal gå fint;)

«Roadtrip til Kroatia» – litt kjipt

Jeg har jo skrevet et par blogger etter at vi landet i Split – med fly – tirsdag 13.juni. Dermed tviler jeg på at særlig mange syns synd på oss – og det er helt sikkert riktig.

Utsikten fra leiligheten som jeg aldri blir lei av.

Vi har det greit – og mer enn det – men når du egentlig har planlagt en 8-dagers biltur fra Porsgrunn til Brac, Kroatia – og du har kjørt halvveis og ender opp med fly til Split fra Salzburg og må la bilen stå igjen der, er det ganske kjipt.

Skilpaddene er blitt godt tatt vare på av Sønnen og familien.

Det meste kjipe akkurat nå, er å ikke vite når bilen blir klar for å hentes. «Monday at the latest» var beskjeden vi fikk fra verkstedet mandag 12.juni (for en uke siden). Men etter det har vi ikke hørt noe.

Det klareste – og varmeste – vannet.

Vi har billetter hjem til Torp på onsdag 21. og har begge avtaler både torsdag og fredag hjemme, som gjør at det å bli her ut over onsdag – seinest – torsdag – blir veldig trøblete.

Fortsatt vakkert langs turstiene

Og dersom bilen blir klar feks i morgen, trenger vi to dager og en overnatting på turen fra Salzburg og hit – hvis vi ikke skal «grisekjøre» 75 mil på motorveien.

Grønt og fint!

Vi har derfor bestemt oss for å avvente til i morgen: Dersom vi får beskjed tidlig i morgen om at bilen er klar, rekker vi et fly fra Split til Salzburg i morgen ettermiddag og rekker å kjøre bilen ned før vi må hjem. Dersom vi derimot ikke får vite noe før i morgen ettermiddag – eller ikke hører noe i det hele tatt, må vi prøve å organisere det sånn at bilen blir stående til «en eller annen gang» – forhåpentligvis i juli – vi kan hente den og kjøre den til Brac som planlagt.

Her er de ombord i 1045-ferja

Sønnen og den fine gjengen reiste hjem i går. Avskjeder har jeg før skrevet at jeg er dårlig på, så dagen i går var rett og slett litt tung. Det også fordi jeg tror at for første gang på 10 dager, hadde tid til å «lande».

Vi savner «Lillemann» allerede

Men  ellers er alt topp i Supetar; været er nydelig, badevannet varmt, maten er god – og omgivelsene formidable.

Det strømmer på med turister på Brac, så det er lett å merke at turistsesongen er i gang.

De har utvidet havna i Supetar med «nyhavna» utenfor Hotel Osam, så det er god plass!

I går kom det inn 30-40 seilbåter i havna – og det vil det visst gjøre hver lørdag i hele sesongen. Det er «Sailweek Croatia» som arrangerer ukesturer med start i Split på lørdager og med første stopp i Supetar. Da blir det alltid mye liv.

Men for noen av seilerne ble det nok en tung start videre i dag tidlig. Godt at alle båtene har egen skipper!

Det har også kommet ei regnskur eller to de siste ukene, så blomsterfloraen holder seg ganske så konstant. Det setter en ekstra spiss på tilværelsen for en blomster- og turnerd som meg;).

Dette er en bjørnebærbusk i blomst!

 

 

«Roadtrip» til Kroatia – no news is not always good news…

Som jeg skrev i forrige blogg, sliter vi litt med å oppnå kontakt med verkstedet som skal fikse bilen. Forsikringsselskapet (Sparebank1) har vi fått en dialog med, men syns det tok altfor lang tid før de responderte på vår Mail om at vi trengte hjelp fra dem.

Det var kjempekos å være sammen med farmorungen.

Foreløpig har vi fått bekreftet at reparasjon med bilen blir dekket – men vi sliter vel litt med resten. Noe av det som vi muligens kan bli «straffet for», er at vi ikke hadde forhåndsbestilt og -betalt alle overnattingene våre på reisa hjemmefra og til Split. Vi hadde jo tenkt å ta litt «dag for dag» – og hadde bla ikke tenkt å bli i dyre Salzburg tre netter.

Her er det fantastisk å bade – og farmorungen elsker det.

Så i skrivende stund – fredag kveld – vet vi ikke når bilen blir ferdig. Vi har tatt kontakt med verkstedet i dag og bedt om en indikasjon eller bekreftelse på når bilen blir ferdig. Vi har ikke hørt noe. Vi har hjemreisebilletter fra Split onsdag 21.juni – og da begynner det å haste for å komme oss opp til Salzburg og ned til Supetar på Brac, hvor bilen skulle parkeres. Pr i dag ser det dårlig ut mht å rekke det flyet.

Fortsatt nydelig blomstring i Supetar

Vi har også vært inne på tanken (og hadde vel mest lyst til) å ta fly hjem som planlagt og la bilen stå i Salzburg til det passet å hente den igjen. Men det syntes verkstedet var en dårlig ide – og vår sønn i forsikringsbransjen syns det var en enda dårligere ide. Hva med innbrudd i bilen? Norske skilter og full av «greier» kan være fristende. Ansvaret ville mest sannsynlig bli vårt.,,

Jeg var på favorittrunda mi i formiddag

Men mens vi lever i dette «vakuumet» og vurderinger av hva som er lurt, koser vi oss som best vi kan med den fine familien som er på besøk.

Det må vel rett og slett kalles kvalitetstid.
En helt nydelig siste kveld på terrassen før Sønnen og resten av den fine gjengen reiser hjem i morgen.

Her er livet uansett godt,

Blomstene langs veien endrer seg for hver gang jeg er her. Blir ikke mett!

 

 

 

«Roadtrip» til Kroatia – dag 7 og 8: Split

Ja, så kom vi til Split, da – men med fly og ikke bil – foreløpig.

Split – i retning Marjanåsen, der jeg tok morgenturen min i dag tidlig.

Vi dro fra bilen på verkstedet i Salzburg, da vi fikk vite at reparasjonen av «turbo-chargeren» kunne ta en uke….

Da var det bedre å komme seg «hjem» og vente der.

Den rareste håndbagasjen. Vi måtte sjekke inn hver vår lille koffert (har heldigvis pakket smart), men hadde ikke tilgang til bilen da vi dro – så vi måtte reise videre med kjølebag’en;)

Det eneste aberet var at vi hadde lånt bort leiligheten til sønn og svigerfamilie og lovet dem å være der aleine fram til torsdag. Vi fant oss derfor et hotell i Split i to netter – men det var kjempestas å hilse på dem i Split i går. Det varmet et farmor- og farfarhjerte.

Men for et hotell vi fant! Makarun Heritage hotell inne i gamlebyen. Hotellet hadde kun 5 rom, men med en restaurant med samme navn. Hotellet hadde 10 av 10 mulige poeng på Hotels.com – og det må jeg syns er vel fortjent!

Hotellet er ikke akkurat prangende – det det ligger inne i et smug like bak Riva’n. Jeg har merket rommet vårt: Nr 2.

Vi ble ringt opp av en som jobbet på Makarun med en gang vi hadde bestilt og spurt om vi trengte hjelp til transport fra flyplassen – eller om vi ville bli møtt på busstasjonen. Vi sa vi klarte oss sjøl, men at vi gjerne ville bli møtt.

Dette er noe sv det første vi ser når vi hår ut av hotellet.

Og det ble vi! Av en kjempehyggelig fyr som fortalte oss alt om det lille hotellet og historien bak det – og restauranten. Hotellet hadde altså bare 5 rom og eksistert i ett år, mens restauranten hadde de drevet i 8 år – med samme stab!

Vi ble veldig overrasket da kom inn på rommet etter å ha gått opp noen trapper, hvorav de eldste trappene var 200 år gamle!

Altså et veldig gammelt hus, men definitivt med sjel – og rommet var pusset opp helt topp! Badet var nydelig – og med varmekabler i gulvet (sjelden vare i Kroatia). Senga var nydelig, aircondition topp – og ellers «100 små detaljer» som gjør det gode inntrykket komplett.


Vi ble anbefalt å prøve restauranten – og det gjorde vi – og vi hadde et lite, men fantastisk bra måltid. Menyen var ganske eksklusiv og dyr, men det gikk an å velge noe enkelt.

Litt skeptisk? Gikk over;)

Og fordi vi fikk et bord litt «på sida», fikk vi tilbud om gin- tonic «on the house». Vi fikk også dessert «on the house» – som bare var helt himmelsk!

Små detaljer over alt – som denne nisjen i dusjrommet.

Til frokost fikk vi flere retter, og det smakte også helt utrolig godt. Alt var laget på huset, økologisk og ferskt.

Deler av frokosten vår.

 

Noe annet «gutta» på hotellet tilbød var en «historisk tur» i Diocletian Palace. Jeg hadde jo lest mye om det før, men vi hadde aldri tatt en guidet tur. Den var også «on the house».

Det var oss to og en kar fra Edinburgh – som hadde jobbet flere steder i Norge – i oljebransjen. Og guiden – som også jobbet på Makarun.

Vi fikk en veldig interessant tur rundt i palasset her og fikk høre historier vi ikke visste noe om ( men det hadde fortjent en egen blogg).

Etter lunsj som vi inntok på en «Grønn kafe», gikk vi bort til Marjan-området og badet. Det var det helt nydelig.

Vi spiste begge salat – og denne, med tunfisk, var helt nydelig!

Men når det gjelder bilen, er vi fortsatt usikre på hva som skjer. Det er vanskelig å få kontakt med verkstedet som reparerer (Er de i gang?) og det er mye ringing og mailer til forsikringsselskap og andre steder. Men det ordner seg nok.
Godt vi er gode på å gjøre det beste ut av det – og i morgen sjekker vi inn i Supetar:)

Roadtrip til Kroatia: Dag 6 – fortsatt Salzburg, Østerrike

Ikke at det er noe feil med Salzburg – snarere tvert i mot – men når du egentlig kun hadde planlagt å kjøre innom på veien videre – og du ender med tre dager her, så får det være greit.

Vi syns vi har fått sett mye – og særlig jeg som har vært på fine joggeturer i tillegg til alt annet vi har gått og sett. Det er utrolig fint i Salzburg og definitivt en by jeg lett anbefaler videre.

Oppgangen til klosteret

I dag tidlig hadde jeg også en fantastisk joggetur opp til Kapuzinerberg som jeg hadde sett oppgangen til da vi spiste middag på et torg like ved – i går kveld.

Klosteret

Det var noen bratte bakker opp, men for en utsikt!

Snødekte alper ses i bakgrunnen

Jeg løp også på skikkelige skogsstier og fant en fin rundtur rundt klosteret og kirken som lå på toppen: «Kaputzinerkirken- und kloster».

Bratte trapper!

Der oppe stod det også en byste av Mozart. Det var visst fordi han akkurat der hadde komponert en av sine symfonier. På bysten stod det tre linjer:

Tidlig stor

Seint kjent

Aldri anerkjent (fritt oversatt;)

 

Her oppe stod statuen – og veldig for seg selv.

Mens jeg var på tur før frokost, hadde Mannen syklet opp til BMW-verkstedet. Han ville være der da de åpnet kl 0730.
De hadde vært kjempebehjelpelige der og skulle ta en full diagnostisering – og så ringe han. Vi hadde hotellet til kl 13, så det var liksom vår «deadline» for ny beslutning.

Men da vi fikk bekreftet at hotellet «vårt» var fullbooket og at eneste rom de hadde var suiter til min 5000 pr natt, sjekket vi ut – før vi hadde hørt noe.

Utsikt fra turen

Mannen syklet etter hvert opp til verkstedet for å snakke med dem. Etter x antall timer, ble det slått fast at det var feil på turbolader, og at den måtte bestilles…. Og byttes. Først trodde de at bilen kunne bli ferdig på onsdag – men så ble det mandag (om en uke).

Fantastiske fjell bak den store borgen Hohensalzburg.

Hva gjør vi da? Etter å ha drøftet ulike løsninger fram og tilbake, kom vi fram til at vi ikke kunne være her i Salzburg en hel uke til, men at vi i steden ville komme oss til Split og så reise tilbake igjen.

Her er båten som går like bra til vanns som til lands

Fra Salzburg går det fly via Berlin til Split, så da tok vi en hotellnatt til her – og har bestilt fly til Split i morgen tidlig, tirsdag.

Imponerende bygninger dukker opp overalt

Men siden Sønnen har avtale om å bruke leiligheten vår med sin familie og svigerfamilie – og vi skulle komme å «joine dem» på torsdag, får vi holde oss til den avtalen.

På jakt etter middagssted i kveld, mandag.

Så hva gjør vi i morgen når vi lander i Split? Vel, det vet vi ikke – men muligens en tur til Hvar? Time will show. Nå tar vi bare en dag av gangen.

Bra at det er mye godt øl her.

Og takk og lov for bil- og reiseforsikring – selv om vi ikke pr nå aner hva enden på dette vil bil.

Roadtrip til Kroatia – dag 5: Salzburg


Som nevnt i går har vi strandet i Salzburg. Vi må ha bilen på verksted før vi kan kjøre videre med den, og siden dette skjedde på lørdag må vi vente til i morgen, mandag, før vi får tatt en sjekk.

Mirabell-parken

Men som en lokal sykkelutleier sa til oss i dag: «Salzburg er ikke den verste plassen å strande noen dager». Det er vi helt enig med han i.

Utsikt fra turen ned fra festningen Hohensalzburg

Her er det rett og slett kjempefint! For det første er hotellet vårt – Hyperion – helt topp og ett av de fineste vi har bodd på. Prisen var overkommelig da vi booket – ca 2400 Nkr pr natt inkl frokost – men det var altså sammenliknet med andre hotell i byen. Her er det nemlig litt dyrt….

Hotell Hyperion

Og byen et spektakulær! Det er historiske og vakre bygninger over alt!

Det er flere bruer over Salzach – og en av dem er dekket av hengelåser på begge sider.

Byen er godt tilrettelagt for både syklister og gående – og det er om å gjøre å ikke gå på feil sti.

Det er godt tilrettelagt for både gående og syklende.

Byen har gjort mye ut av at Mozart var født her – og at «Sound of music» var spilt inn her. Sånt er jo lurt, har jeg skjønt.

Vi har gått og gått i dag, før Mannen på tampen leide seg en sykkel. Jeg har pr nå logga inn 28717 skritt.

Det var etter at vi fikk parkert Mini-Cooper’n utenfor BMW-verkstedet ca 4 km utenfor bykjernen og vi hadde gått tilbake, at Mannen leide seg en sykkel.

Planen er at Mannen skal sykle til verkstedet og være der i morgen tidlig når de åpner kl 0730. Vi håper de har tid til å se på bilen i løpet av formiddagen, så får vi ta det derfra.

En ruvende festning oppe i åsen

Det fineste vi var på i dag var nok «Festung Hohensalszburg». Det gikk en kabelbane opp dit, men siden køen for å komme opp var ganske så lang, bestemte vi oss for å gå opp.

Her ser du kabelbanen fra torvet og opp

Det var en fin tur med mange høydemeter – og da smakte det godt med kaldt drikke på toppen. Det var flere restauranter oppå der – og en spektakulær utsikt.

Det var spektakulær utsikt fra festningen

Vi gikk en annen vei ned igjen og kom ned til elvebredden av elva Salzach. Den er «oppkalt etter» Salzburg og forteller om betydningen av utvinning av salt («Salz») i tidligere tider.

Ved elvebredden skjer det ting på begge sider – både markeder, restauranter, barer – og rein rekreasjon ved vannkanten. Men bading er ikke mulig pga svært sterk strøm i elva. Det skal visst være flere som har druknet der – etter å ha falt uti.

Bildet er tatt i kveld, søndag. Fortsatt sitter folk ved elvebredden.

Men altså, vi krysser fingrene for at vi kan komme oss videre i morgen – så i morgen blir en spennende dag.

Reddiker som bordpynt!