Mitt Kroatia

Sånn føles det å komme hit. Det er ikke mer enn en måned siden jeg var her sist, men det føles på en måte som å komme «hjem» når jeg går ned trappa fra flyet og kjenner luktene av rosmarin og den gode varmen. Dvs det var ikke sååå varmt i går, men 17 grader var i hvert fall varmere enn hjemme.

En typisk dag i havna i Supetar. Alltid god stemning.

I går startet turen med en togtur hjemmefra Porsgrunn (vi kan gå til togstasjon) og til Torp. Der skulle Ryanairflyet lette kl 0945 for å ta oss til Zagreb og videre med Croatian airline til Split. Dette kan bli en ny alternativ rute t/r Split, hvis alt klaffer – noe det nesten gjorde i går. Utfordringen er hvis det blir forsinkelser. Da har ikke Ryanair noe ansvar for videre flight, siden turene er booket uavhengig av hverandre.
 

Lauda ser ut til å være flyselskapet som Ryanair bruker t/t Zagreb

Vi var tidlig ute siden det var palmelørdag – og mye folk på Torp. Men raskt fikk vi beskjed om at Ryanair var forsinket med en time. Det kunne bety trøbbel videre fra Zagreb, men heldigvis gikk det greit.

En time forsinka… Flaks at det ikke ble mer..

I Split stod flybussen klar og vi kunne snart gå om bord i båten ut til Brac. Ferjeturen tar 55 minutter, og hvis det ikke regner eller av en eller annen grunn skulle være bikkjekaldt, sørger jeg alltid for å sitte ute på dekk. Det var usedvanlig mange folk med ferja i går. Seinere på kvelden hørte vi at det kunne skyldes en stor fotballturnering for smågutter som foregår her i Supetar denne helga. 

Straks inne

Det andre som foregår her denne helga er faktisk en europeisk kokkekonkurranse. Det fortalte de som jobbet på hotel Osam til oss, da vi dro dit for å spise middag i går kveld.

Her er noen av kokkene i sving
I dag handlet det visst om kaker….
Og for noen kaker!

Konkurransen foregår på hotel Kaktus som igjen er en del av det store resortet Sveptrevs. Vi tok en tur bort dit etter lunsj i havna i dag. Kult!

Det var vinsmaking også!

Forøvrig er det en økning i antall turister her nå. Det merkes overalt. Restauranter åpner for sesongen – og det er mye folk ved bordene. Gøy!

Appelsinene blomstrer

Dagen startet som vanlig med en god tur i heiene bak her. Det er noe av det beste jeg kan tenke meg. Jeg tok på meg lang bukse og en tynn jakke, men ganske snart måtte jakka av – og den lange buksa ble i varmeste laget. Men det var i områder der sola tok – og ikke vinden. 
 

Lunsj på restaurant Riva

Resten av dagen i dag – som var solrik og hadde en grunntemp på kun 15 grader – ble nytt i sola og i le for vinden. Deilig!

På tur opp bakkene. Mannen i godt driv bak;)

Det er bare å glede seg til resten!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg