På leit etter nye oppskrifter med potet!

Som nyslått egenerklært potetbonde må jeg tenke nytt. Hva kan jeg bruke poteter til – annet enn å koke, lage potetstappe eller steke potetbåter? Jeg kommer jo mest sannsynlig til å høste noen kilo.

Paien er ferdig stekt

På sosiale medier finner man så mangt – og denne gang var det «mackanskost» som hadde publisert en oppskrift på Instagram, der han laget en pai der poteter dannet paibunnen. Den har jeg tatt utgangspunkt i i dag!

Etter at potetene som dannet paibunnen var stekt i 10-15 min, hadde jeg oppi tomater

Jeg kokte først 8-900 gram poteter. De ble knust med et glass i en paiform som jeg først hadde smurt med litt olje. Så krydret jeg potetformen med salt og pepper – og forstekte i ovnen ca 15 min på 225 grader.

Deretter smårettskinke

Imens blandet jeg 4 dl melk med 4 egg og litt grassløk fra hagen. Da potetenformen var ferdig forhåndsstekt hadde jeg oppi

– 150-200 gram små tomater delt i to

– 200 gram smårettskinke

– 200 gram revet ost

Og til slutt ost – og så eggeblandingen til slutt

Så slo jeg over eggeblandingen og blandet litt forsiktig med en gaffel, så alt ble dekket.

Inn i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter – og voila: Ferdig stekt, nydelig pai!

Og det blir ikke siste gang;)

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg