Som nyslått egenerklært potetbonde må jeg tenke nytt. Hva kan jeg bruke poteter til – annet enn å koke, lage potetstappe eller steke potetbåter? Jeg kommer jo mest sannsynlig til å høste noen kilo.
På sosiale medier finner man så mangt – og denne gang var det «mackanskost» som hadde publisert en oppskrift på Instagram, der han laget en pai der poteter dannet paibunnen. Den har jeg tatt utgangspunkt i i dag!
Jeg kokte først 8-900 gram poteter. De ble knust med et glass i en paiform som jeg først hadde smurt med litt olje. Så krydret jeg potetformen med salt og pepper – og forstekte i ovnen ca 15 min på 225 grader.
Imens blandet jeg 4 dl melk med 4 egg og litt grassløk fra hagen. Da potetenformen var ferdig forhåndsstekt hadde jeg oppi
– 150-200 gram små tomater delt i to
– 200 gram smårettskinke
– 200 gram revet ost
Så slo jeg over eggeblandingen og blandet litt forsiktig med en gaffel, så alt ble dekket.
Inn i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter – og voila: Ferdig stekt, nydelig pai!
Og det blir ikke siste gang;)
ser deilig ut
Smakte nydelig!