«A shot a day keeps the doctor away»??

Vi har begynt med ingefærshots – et lite glass på tom mage hver morgen. Ingefær- og sitronshot skal være godt for mye – og kan i hvert fall ikke skade, tenker jeg (som i hverdagen ikke tar noe vitamintilskudd eller noe annet i pille- eller flytende form).

Her er ingrediensene – som jeg tok med meg hjem i håndbagasjen fra Kroatia sist jeg kom hjem.

Har så vidt skrevet om det i bloggen en gang tidligere, da jeg var i Supetar og hadde sett Jan Thomas og kjæresten poste informasjon på Instagram om hvor lurt det var å ta ingefær- og sitronshot.
I Supetar var også ingefær, sitron og lime langt rimeligere å få tak i enn hjemme (men nå har jeg begynt å handle det i Asia-mat-butikkene).

Dette er beskrivelsen til AI/KI, hvis man googler «ingefær- og sitronshot»

Jeg fant en oppskrift på Matprat som jeg tar utgangspunkt i: 250 gram ingefær, ca 6 dl vann, 2 store sitroner og 1 lime.

250 gram stor, fin ingefærrot som var lett å skrelle

Først skreller jeg ingefæren, og da har jeg lært å velge de største ingefærene i butikken, de med minst «kriker og kroker». Jeg bruker både potetskreller og kniv til den jobben.

Jeg valgte «ice-crush» på innstillingen

Så deler jeg ingefæren i mindre biter og lager dem i en «smoothie-maskin» sammen med ca halvparten av vannet. Blandingen skal surre og gå i 1-2 minutter.

Så heller jeg «juicen» i et dørslag over ei gryte eller noe, slik at jeg ikke søler. Juicen presses ut med en gaffel, sånn at det som blir igjen framstår som nesten tørr masse.

Først blir det så mye ingefær i dørslaget
Så lite masse blir det igjen etter at all juicen er presset ut av ingefæren

Så deler jeg sitroner og lime i to og presser ut saft på ei lita presse som jeg har.

Denne enkle pressa er jeg veldig glad i

Så blandes alt sammen, pluss resten av vannet. Egentlig står det i Matprat-oppskriften at det skal være 7,5 dl vann og 2 lime (ikke 1, som jeg bruker), samt en skje honning. Honning har jeg heller ikke tatt i.

Så i noen uker nå har Mannen og jeg tatt en shot hver morgen, og vi holder oss i hvert fall friske (i den grad fortsatt brukket bein og gips kan kalles frisk;)

Mengden blir to slike flasker på 0,5 l som vi her i 2-3 uker – minst.
2 kommentarer

      1. Ja, det er litt gøy med selvlaget;) Jeg har hatt den i ca 3 uker, før den var tom, tenker jeg.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg