Vi har begynt med ingefærshots – et lite glass på tom mage hver morgen. Ingefær- og sitronshot skal være godt for mye – og kan i hvert fall ikke skade, tenker jeg (som i hverdagen ikke tar noe vitamintilskudd eller noe annet i pille- eller flytende form).
Har så vidt skrevet om det i bloggen en gang tidligere, da jeg var i Supetar og hadde sett Jan Thomas og kjæresten poste informasjon på Instagram om hvor lurt det var å ta ingefær- og sitronshot.
I Supetar var også ingefær, sitron og lime langt rimeligere å få tak i enn hjemme (men nå har jeg begynt å handle det i Asia-mat-butikkene).
Jeg fant en oppskrift på Matprat som jeg tar utgangspunkt i: 250 gram ingefær, ca 6 dl vann, 2 store sitroner og 1 lime.
Først skreller jeg ingefæren, og da har jeg lært å velge de største ingefærene i butikken, de med minst «kriker og kroker». Jeg bruker både potetskreller og kniv til den jobben.
Så deler jeg ingefæren i mindre biter og lager dem i en «smoothie-maskin» sammen med ca halvparten av vannet. Blandingen skal surre og gå i 1-2 minutter.
Så heller jeg «juicen» i et dørslag over ei gryte eller noe, slik at jeg ikke søler. Juicen presses ut med en gaffel, sånn at det som blir igjen framstår som nesten tørr masse.
Så deler jeg sitroner og lime i to og presser ut saft på ei lita presse som jeg har.
Så blandes alt sammen, pluss resten av vannet. Egentlig står det i Matprat-oppskriften at det skal være 7,5 dl vann og 2 lime (ikke 1, som jeg bruker), samt en skje honning. Honning har jeg heller ikke tatt i.
Så i noen uker nå har Mannen og jeg tatt en shot hver morgen, og vi holder oss i hvert fall friske (i den grad fortsatt brukket bein og gips kan kalles frisk;)
Og det er jo så godt også. Har aldri laget sjøl, men det skal jeg jammen prøve. Takk for oppskrift. Hvor lenge er den holdbar?
Ja, det er litt gøy med selvlaget;) Jeg har hatt den i ca 3 uker, før den var tom, tenker jeg.