Det er egentlig helt utrolig at hotellet (Osam) i Supetar velger å holde åpent hele året – noe de har gjort helt siden de åpnet i 2015. På hotellet har de også en restaurant (Otok) som har blitt tatt med i Michelin-guiden.
Og hver nyttårsaften holder de stor nyttårsfest med alt som hører til: Velkomstdrikke, 4-retters meny, levende musikk og dans – og bobler og raketter ved midnatt.
Festen – og hotellet – var som nevnt før, fullbooket – og det var gjester fra fastlandet OG fra utlandet, som oss.
Og i tillegg har de også et julemarked her, hvor det også var stor fest på nyttårsaften. Der måtte vi selvsagt innom på vei hjemover, og da vi forlot festen i 0130-tida, holdt de fortsatt på med åpne boder, fullt av folk og levende musikk.
Skikkelig gøy var det – i en liten havneby på Brac med bare ca 4.300 fastboende og få turister på vinteren.
I dag skinner sola igjen, og vi har vært på tur i det fine turterrenget – i kortbukse og t-skjorte. Ikke at det er så veldig varmt, men varmt nok når du er i farta.
I går ble det etterhvert overskya og kom litt regn, så da ble det Mesternes mester, Hver gang vi møtes – og nyttårstaler på TV.
Det går an, det også.
Ekstra godt kjennes det jo å være her nå, skal jeg innrømme – når jeg hører og ser nytt hjemmefra. For et snøkaos! Men vi har hatt vår skjerv av snømåking, så jeg har ikke så veldig dårlig samvittighet.
I dag blir det en tur over øya til Bol – og i morgen drar vi til Split.
Tjohei, det er fint å være pensjonist!