Eventyret på Zanzibar er over, og vi er vel hjemme. Hjemreisa gikk helt supert. Først halvannen times tid i bil over øya og til flyplassen, deretter fly til Addis Ababa, så den flotte businessloungen der i tre timer før avreise derfra rundt midnatt.
Så fly gjennom natten til Oslo, med et lite stopp i Stockholm. Landet kl 0730 i Oslo, som var litt før tida. Bagasjen kom som den skulle – og toget til Porsgrunn var i rute.
Vi var dermed hjemme tidlig formiddag – og det var både deilig og litt uvant. Men da fikk vi både pakket ut, vasket et par runder med klær, jeg fikk gått en lang tur – og vi fikk vært ute hos mormorungene på kveldstid.
Så når jeg får vært hos farmorungen også, er alt på stell.
Surdeigen er tatt ut av kjøleskapet og matet, men må nok mates en runde til før den kan brukes.
Derfor tydde jeg til en rundstykkenlanding jeg har kjøpt noen ganger for å ha på «varastyr». Den kan i likhet med surdeigsbrødene, settes kvelden før og stekes på morningen.
Til tross for den roligste og beste flyturen gjennom natten man kan tenke seg, blir det likevel ikke så mange timer med søvn. Det ble derfor tidlig kveld i går, sovna som en stein – men våkna litt tidlig i dag. (Mannen derimot, var sjeleglad for endelig å kunne se litt fotball på tv, så han kommer jeg vel ikke til å se noe særlig til på kveldene de neste ukene). Da var det deilig å kunne sette på kaffe`n, steke rundstykkene (som ikke skal trilles, men bare settes med to skjeer på stekeplata), sette på NRK Telemark – og bare ta det helt med ro.
Det er julestemning på alle kanter, og vi fikk heldigvis satt ut både et lite juletre og noen stjerner før vi dro. Kanskje setter vi på resten av julegirlanderne (heter det det?) i løpet av dagen. Det er nemlig det «alle» har rundt her. Men det er fint, da!
Så nå er det bare å hente fram litt julestemning – og kanskje sette av litt tid til å tenke over alt vi kan være takknemlige for?