Vi fikk jo airfryer av ungene til jul i fjor, og jeg må vel innrømme at jeg ikke har brukt den all verdens mye – men litt. Noe skyldes selvsagt at jeg rett og slett ikke har vært så mye hjemme. Men i hvert fall frister det mere nå, når dagene er kortere og kveldene mørkere. – Og jeg er litt mere hjemme.
Jeg har derfor vært litt på leit etter tips til hvordan jeg kan bruke airfryeren til mat som jeg/vi liker å spise – og som det kan friste meg å tilberede. Jeg kjøpte en airfryer-kokebok i vinter, men den syns jeg ikke hadde særlig mange fristelser, men derimot mye av det jeg vil kalle «rart».
Men så kom jeg over en «reel» på Facebook – altså en liten film som viser hvordan man kan lage ulike retter i airfryer, tydeligvis laget i mange andre land enn vårt. Og der fant jeg mye spennende – og enkelt!
Og så er det jo sånn med sosiale medier, at når du først har vist interesse for noe, så vil mediet vise seg nye filmer eller annonser om akkurat det samme (=algoritmen). Så hver gang jeg logger meg inn på Facebook kommer det derfor nå opp nye små filmer som viser spennende matlaging i airfryer.
I dag måtte jeg derfor prøve en rett. På filmen hadde de brukt taco-lefse(r) til bunn, deretter litt revet ost, så et lag med spinat, deretter en boks tunfisk, 3 egg oppå der og til slutt revet ost. Jeg brukte litt flere ingredienser, og la til både små tomater og asparges, samt et ekstra egg og en ekstra boks tunfisk (i vann). Jeg sprinkler litt olje mellom laga, samt krydret med salt og pepper.
Det var da klart til steking i airfryeren, men jeg hadde gjort en stor feil: Jeg hadde lagt alt dette i bunnen av formen – og altså tatt ut «rista» og dermed håndtaket. Og det gikk jo ikke an å bruke formen sånn!? Jeg hadde studert de små filmene på forhånd og lurte nemlig på det, om de brukte «hele greia» eller bare bunnen.
Enden på visa ble at jeg måtte prøve å få over alt «grapset» jeg hadde lagt i bunnen av formen over i den litt mindre rista som skulle inni. Jeg klarte det på et vis, men det ble ikke akkurat like lekkert…
Bildene jeg tok av prosessen var før jeg måtte flytte alt over, men bildene etter steking er sånn det ble. . Fortsatt litt «grapsete», men veldig godt!
– Og kun 15 minutter på 180 grader!
Og så ble jeg en erfaring klokere – igjen;)