Airfryermat. Men det holdt på å gå helt skeis…

Vi fikk jo airfryer av ungene til jul i fjor, og jeg må vel innrømme at jeg ikke har brukt den all verdens mye – men litt. Noe skyldes selvsagt at jeg rett og slett ikke har vært så mye hjemme. Men i hvert fall frister det mere nå, når dagene er kortere og kveldene mørkere. – Og jeg er litt mere hjemme.

Her er noen av «trinna» i det jeg laget i dag.

Jeg har derfor vært litt på leit etter tips til hvordan jeg kan bruke airfryeren til mat som jeg/vi liker å spise – og som det kan friste meg å tilberede. Jeg kjøpte en airfryer-kokebok i vinter, men den syns jeg ikke hadde særlig mange fristelser, men derimot mye av det jeg vil kalle «rart».

Denne boka ga ikke meg så mye

Men så kom jeg over en «reel» på Facebook – altså en liten film som viser hvordan man kan lage ulike retter i airfryer, tydeligvis laget i mange andre land enn vårt. Og der fant jeg mye spennende – og enkelt!

Et tilfeldig søk i kveld og bra eksempel fra «en reel» på Facebook

Og så er det jo sånn med sosiale medier, at når du først har vist interesse for noe, så vil mediet vise seg nye filmer eller annonser om akkurat det samme (=algoritmen). Så hver gang jeg logger meg inn på Facebook kommer det derfor nå opp nye små filmer som viser spennende matlaging i airfryer.

Tre lefser i bunnen, revet ost, babyspinat, asparges, små tomater, tunfisk, egg og revet ost igjen.

I dag måtte jeg derfor prøve en rett. På filmen hadde de brukt taco-lefse(r) til bunn, deretter litt revet ost, så et lag med spinat, deretter en boks tunfisk, 3 egg oppå der og til slutt revet ost. Jeg brukte litt flere ingredienser, og la til både små tomater og asparges, samt et ekstra egg og en ekstra boks tunfisk (i vann). Jeg sprinkler litt olje mellom laga, samt krydret med salt og pepper.

Her er «airfryerpanna» tatt fra hverandre og satt sammen. Jeg brukte bare bunnen (nederst til venstre). Det var veldig feil!

Det var da klart til steking i airfryeren, men jeg hadde gjort en stor feil: Jeg hadde lagt alt dette i bunnen av formen – og altså tatt ut «rista» og dermed håndtaket. Og det gikk jo ikke an å bruke formen sånn!? Jeg hadde studert de små filmene på forhånd og lurte nemlig på det, om de brukte «hele greia» eller bare bunnen.
Enden på visa ble at jeg måtte prøve å få over alt «grapset» jeg hadde  lagt i bunnen av formen over i den litt mindre rista som skulle inni. Jeg klarte det på et vis, men det ble ikke akkurat like lekkert…

Kantene på tacolefsene kom litt for høyt og måtte brettes ned for ikke å bli brent.

Bildene jeg tok av prosessen var før jeg måtte flytte alt over, men bildene etter steking er sånn det ble. . Fortsatt litt «grapsete», men veldig godt!

– Og kun 15 minutter på 180 grader!

Det smakte veldig godt!

Og så ble jeg en erfaring klokere – igjen;)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg