Ko Yao Noi – «James Bond- øya»

Hvilken film, lurer du kanskje? Det gjorde vi også. Svaret er «The man with the Golden Gun» spilt inn i 1974.

Ikke husker jeg den filmen, men jeg kan jo tenke meg at det skjedde noe spektakulært rundt den rare, høye øya, som oversatt til norsk kalles «Krabbeøyet». Det fordi den er smalest nederst og bredest øverst, forklarte guiden vår, Sai.

Mannen måtte bli tatt bilde av ved James Bond- øya, så klart.

Anyway. I dag hadde vi altså bestilt en dagsutflukt. Vi ble plukket opp ved hotellet kl 0730 og var tilbake 1730.

Her ser dere ruta vår.

Vi ble et turfølge på 9 personer fra 5 hoteller! Vi var de første som ble plukket opp, så det tok litt tid å få samlet alle.

Her er bilen vår. Akkurat plass til alle.

Etter et par timer kom vi fram til pieren og Longtailbåten som skulle frakte oss utover.

Mannen var selvsagt først ombord.

Det tok 45 min å kjøre ut til «James Bond-øya», og på veien ut stoppet vi for å se noen 3000 år gamle hulemalerier på et fjellparti. Tegningene var laget limestone og skulle forestille bla en delfin.

Usikker på om det går an å se noe.

Ute på øya – som var veldig kommersialisert – kom vi samtidig med ganske så mange andre. Det var ikke så lett å legge til i dag, men med drevne båtførere går det meste.

Mange båter og mye folk.

Vi dro videre fra James Bond inn til et veldig interessant sted: «The floating village». Der bor det ca160 familier bestående av fiskere. De er alle muslimer og har sitt opphav fra Indonesia. Konene driver «småbutikker»og kafeer der – bla der vi spiste en nydelig lunsj.

Fantastisk god mat – og fersk ananas til dessert.

Innbyggerne på dette stedet, som etterhvert ble fastboende (etter først å ha etablert seg i hytter på påler ved å sette ned et flagg), har blitt værende. De har barnehage og skoler opp til ungene blir 15 år. Da drar de inn til fastlandet.

Her passerer vi «Floating village» på vei utover. En flott moské ses i bakgrunnen, men resten av husa er ikke all verdens..,,

Da vi var der i dag gikk vi forbi flere av «klasserommene» og så at ungene hadde sin hvilepause. Eller kanskje «sovepause» er et bedre ord? Litt spesielt var det i hvert fall.

Her sover de nest minste.

Ungene her ute starter i barnehage/skole når de er 3 år – og går her altså til de blir 15.

Her er det en som er for liten for barnehagen og som ligger under salgsbordet til mamma ‘n – med tåteflaske og mobiltlf.

Det var et veldig spesielt landskap det vi var på tur i dag. Det var høye, bratte «fjell» som stakk opp fra vannet. Vi ble fortalt om jordskjelv med påfølgende lavautbrudd som også satte sitt preg på landskapet.

Det var mange slike øyer.

Jeg kunne tatt med at vi på vei inn til land var på kanotur i grotte – eller at vi var innom et grottetempel med både buddhaer og apekatter, men jeg stopper her.

Vi følte til dels at vi var på elvecruise i jungelen.

Som jeg skrev for et par dager siden, er det egentlig greit med en aktivitet pr dag. Ikke fordi det er spesielt krevende å være på flere, men fordi inntrykkene må få sette seg og noen ganger bearbeides.

Her er en Buddha fra grottetempelet. I dag har jeg lært at buddhaen har store ører for å høre mer, øyne som går innover for å se seg selv, munn som er lukket for å snakke mindre – og krøller i håret for å le mer..,,

I morgen et det tirsdag – og da har vi foreløpig ingen planer.

Her er skipperen vår.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg