Kontraster i paradis…

På lørdag tok vi en tur til Puerto Rico, og da oppdaget jeg denne båten fortøyd ved en brygge ved den store Puerto Rico-stranda.

»Vanligvis» blir de tauet inn til Arguineguin og fortøyd og tatt i mot der – og første gang jeg skrev en blogg og la ut en del bilder fra disse båtene var i 2021 (22.januar) – her:

Ingen tar denne reisen for bare å prøve lykken

Den gang var havna åpen, og jeg kunne gå ut å se på båtene – og hva de om bord hadde hatt med seg på den 170 mil lange ferden. Det kan vi ikke lenger.

Det er blitt stille rundt flyktningestrømmen fra Afrika og over havet til Kanariøyene (og til Hellas, for den sakens skyld). Man skulle dessuten tro at antallet folk som la ut på denne farefulle ferden i det som kalles «engangsbåter» ville bli færre, ettersom skjebnene til de som drar blir kjent.

Men neida. Det ser ikke sånn ut. Som det går fram av innlegget i Canariposten for et par dager siden, hjalp redningstjesten dobbelt så mange i 2023 som i 2022. Der kan vi også lese at de reddet i land over 20.000 mennesker i 704 båter – hvilket vil si 30 mennesker i hver slik båt.

Når du vet at båtene er ment for 10 personer, går det an å tenke sjøl om hvordan en slik overfart er.  Og i snitt dør 11% pr båt…

Hva skjer med dem? Mange blir sendt tilbake til dit de kom fra, mens unge gutter, kvinner og barn blir igjen – i flyktningeleire langt inne på øya..

Her på Anfi kan vi se over til havna i Arguineguin, der flest båter blir tauet i land…

Litt av noen kontraster..,

‎ 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg