Så var jeg plutselig tilbake i Supetar

Det er bare drøye to uker siden vi kom hjem, men likevel har jeg valgt å ta en snartur ned igjen hit allerede nå. Jeg har reist uten returbillett, men blir nok en ukes tid. Selv om man etter høstferietid må påregne en mellomlanding for å komme hjem, er reisa fortsatt kort og mulighetene for reisemåte og -vei er mange.

På vei inn til Supetar fredag ettermiddag 4.oktober (og huset vårt til venstre i bildet)

Jeg kom i går, fredag. Da fløy jeg fra Torp til Zagreb (2 timer 15 min). Fra Zagreb er det (minst) tre muligheter for å komme videre til Split: Enten med fly (tar 50 min) eller med tog eller buss. De to siste tar begge ca fem timer, men bussen har mange avganger pr dag, mens tog litt færre.

Noen ganger kjører Croatian airline store fly til Split, men i går var det propellfly. Helt greit!

Jeg hadde kjøpt flybillett fra Zagreb til Split i går, men visste jeg gamblet litt, for jeg hadde bare 50 minutter mellom flyet fra Torp skulle lande og neste fly skulle gå. Derfor hadde jeg bussen som reserve. Den har jeg aldri tatt, men har lyst til å prøve.

Men så ble det litt fristende å prøve fly; det kostet en tusenlapp, men da kom jeg altså ned på 50 minutter.
Det ble fly – og jeg rakk det med god margin!

Fra Rivaen i Split, der to store cruisebåter lå ankret opp i havna.

I Zagreb var det regn og 12-13 grader, men i Split var det sol, 22-23 grader og helt nydelig! Siden ferjene går litt sjeldnere fra Split til Supetar i denne «mellomsesongen», hadde jeg litt god tid til ferja. Da valgte jeg rutebussen fra flyplassen og inn til sentrum. Den tar litt lengre tid, fordi den kjører langs kysten innover og stopper mange steder. Men jeg syns det er litt artig – og veldig billig (€1,50).

Mange av ukescruisebåtene ligger ved kai i Split nå.

Da jeg kom fram til Split, hadde jeg fortsatt god tid til å rusle litt rundt i byen og i havna. Jeg rakk til og med en tur innom Zara, som liksom er blitt et «must» når jeg er i Split. Men det ble ikke noen handel denne gang.

Diocletian palace i Split.

Så var det ferja over til Supetar – som ble en helt nydelig overfart ute på dekk i stekende sol og mye folk. Turistene har tydeligvis ikke tenkt å gi seg særlig tidlig i år.

Fra ferja og opp til leiligheten er det ca 600 meter og en fin rusletur. Jeg har jo aldri bagasje lenger, men har alt jeg trenger i leiligheten. Deilig!

Skolen og kirken i Supetar i dag – og truende skyer!

På kvelden gikk jeg ned i havna og tok en middag. Det var lenge siden jeg hadde spist fisk, fant jeg ut – og sunnere enn denne seabass-fileten servert med spinat og litt poteter, finnes vel knapt;)

Sunnere blir det vel ikke? Nydelig mat i hvert fall. På «Riva» i Supetar.

Jeg satt ute på terrassen til kl 2230 i går. Da viste gradestokken 19 grader, så det var helt perfekt. Faktisk ser det ut til å bli varmere nå enn da vi dro hjem for drøye to uker siden. Da satt vi inne et par kvelder, fordi vi syns det var litt kaldt.

Mandarinene på terrassen er snart klare for innhøsting;)

I dag, lørdag, har det vært en nydelig formiddag, men med noen regnbyger midt på dagen. Gradestokken har vist 20-21 grader. Men jeg har fått gjort alt som «stod på planen», nemlig opp i åsene på «yndlingsturen min» (7-8 km i både bratte opp- og nedoverbakker). Deilig!
I tillegg har jeg fått fylt opp kjøleskap og fruktkurv. Eller dvs at kjøleskapet er vel ikke egentlig så fullt, for her er jeg enkel i kosten: Youghurt naturell med granateple til frokost – og litt ost, skinke og pasta i reserve i tilfelle jeg blir sulten på kvelden og ikke gidder å gå ned i havna. Lunsjen spises ute – og som regel så seint at det er som regel nok for den dagen.

På tur oppover bakkene!

Men når det gjelder hvorfor jeg valgte å dra hit en snartur nå, kan jeg heller fortelle om i morra – eller en annen dag;)

Innhøsting av oliven er så vidt i gang.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg