Noe må man finne på i gråværet, og i dag fant jeg altså på å prøve å bake et brød i airfryer’n.
Jeg har bestemt meg for å legge surdeigen på vent denne «friperioden», så da var jeg klar for å prøve noe nytt.
Og uten noen annen oppskriftsbok enn den som fulgte med «installasjonen» vi (Merk: VI) fikk av våre barn til jul, samt medlemskap i en airfryer-gruppe på Facebook, måtte jeg Google litt fir å finne en oppskrift jeg hadde lyst til å prøve.
Jeg landet på et matbloggside som kalles «hjemmelaga». Der fant jeg en ramme for en oppskrift jeg kunne gå ut fra. Den inneholdt 2 dl væske og 5 dl mel, samt 1/4 og gjær, salt og olje.
Jeg brukte nok litt mer væske og mel enn i oppskriften og brukte 1,5 ts tørrgjær i stedet for vanlig gjær. Jeg blandet sammen både finmalt rugmel, grovmalt hvetemel og vanlig hvetemel – samt linfrø, solsikke- og gresskarkjerner på toppen før steking.
Jeg la brødet rett i en papirform og lot det heve i ca en time. Så trykket jeg på «brødknappen» på vår Cosori airfryer. Der var det forhåndsprogrammert 165 grader og 8 minutter. Jeg syns det så lite stekt ut etter 8 mon, så jeg lot det stå 4 minutter til.
Og da ble det faktisk perfekt!
Dette ser da bare helt nydelig ut. Jeg har ikke airfryer sjøl, men har skjønt at i en slik kan du lage mye forskjellig.
Ja, det ble veldig godt – og så enkelt! De blir ikke så store, og dermed går det an å bake oftere og dermed ha ferskt brød oftere;)
Ser nydelig ut! Men jeg lurer på…hvor stor airfryer er den beregnet for? Min er ca 16×16 cm
Litt usikker, faktisk (er ikke hjemme) – men den er ikke av de største. Brødet blir nok ikke så stort, men så er det desto mer lettvint å bake litt oftere;)