Sommermat

De siste par ukene har det vært mulig å få det jeg forbinder med skikkelig god sommermat, nemlig sjølplukkede bær – sjølfiska krabber – og makrell.

Det finnes neppe noe bedre enn å sitte med tærne i tanga å spise krabber

Når de største klørne har kjøtt som i denne….

– eller spise frokost bestående av brødskive (av egenprodusert surdeigsbrød, så klart;) med et godt lag med rømme og rørte bær.

Markjordbær og rømme

Sesongen begynner gjerne med markjordbær, så blir det blåbær – og til slutt bringebær.

Blåbær og rømme

Eller det kan se ut som at alle tre bærslagene modnes omtrent samtidig i år. Det har vel noe med den lange varme- og tørkeperioden i juni for så å bli passelig med regn nå.
Det tar sin tid å plukke bær når du ikke bruker noe form for bærplukker, men det er definitivt verdt det!

Mannen påstår han dreper makrellen med «Monsen-metoden»;)

Ellers er vi jo blitt velsignet med (særlig) et par regnværsdager nå. Datter og den minste mormorungen har tatt en tur hjem, mens for eldstemann var det uaktuelt å dra fra hytta.

Da er det bedre å være på hytta å leke med hyttekompisen – og å spille Gris med mormor og bestefar. Kortspill er heldigvis ikke gått av moten…

Et artig bilde jeg tok på søndag av noen av de naturlige gropene på Østre Rauen.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg