Sommermat

De siste par ukene har det vært mulig å få det jeg forbinder med skikkelig god sommermat, nemlig sjølplukkede bær – sjølfiska krabber – og makrell.

Det finnes neppe noe bedre enn å sitte med tærne i tanga å spise krabber

Når de største klørne har kjøtt som i denne….

– eller spise frokost bestående av brødskive (av egenprodusert surdeigsbrød, så klart;) med et godt lag med rømme og rørte bær.

Markjordbær og rømme

Sesongen begynner gjerne med markjordbær, så blir det blåbær – og til slutt bringebær.

Blåbær og rømme

Eller det kan se ut som at alle tre bærslagene modnes omtrent samtidig i år. Det har vel noe med den lange varme- og tørkeperioden i juni for så å bli passelig med regn nå.
Det tar sin tid å plukke bær når du ikke bruker noe form for bærplukker, men det er definitivt verdt det!

Mannen påstår han dreper makrellen med «Monsen-metoden»;)

Ellers er vi jo blitt velsignet med (særlig) et par regnværsdager nå. Datter og den minste mormorungen har tatt en tur hjem, mens for eldstemann var det uaktuelt å dra fra hytta.

Da er det bedre å være på hytta å leke med hyttekompisen – og å spille Gris med mormor og bestefar. Kortspill er heldigvis ikke gått av moten…

Et artig bilde jeg tok på søndag av noen av de naturlige gropene på Østre Rauen.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg